Pályázat Vas megye fája cím elnyerésére

A Vas Megyéért Egyesület pályázatot hirdet „Vas megye fája” cím elnyerésére.

A pályázat célja: a Vas megye területén található legszebb és legegyedibb fa felfedezése, mely nevezésre kerül a magyarországi Év Fája 2019 versenyre. A fő cél, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a környezetük szépségének megtalálására, a zöldfelület köztük a fák fontosságának szerepére.

Pályázni két kategóriában:
• közterületen illetve,
• magánterületen álló fákra lehet.

Pályázni fényképes pályaművel és jelentkezési adatlap benyújtásával lehet. Az adatlap átvehető a Megyeháza vezetői titkárságán, elektronikusan letölthető a fb.com/vasmegyeert oldalról. A jelentkezési lapokat és fotókat elküldheti postai úton a Vas Megyéért Egyesület részére levélben (9700 Szombathely, Berzsenyi Dániel tér 1.), és elektronikusan az alábbi e-mail címre: vasmegyeert@gmail.com, illetve személyesen adhatja be.

A pályázatok benyújtásának a határideje: 2018. április 20. (péntek) 12:00

A pályázat során nem kell, hogy a fa nagy vagy öreg példány legyen. Az a fontos, hogy a pályázatra benevezett fa a jelölők, a környezetében élők számára fontos szerepet töltsön be. A pályázat során kérjük, írja le a fa pontos helyét, körülbelüli méreteit (lombkorona átmérő, magasság, fafaj), ismert vagy becsült korát illetve hozzáfűződő történetét, legendáját.

Továbbá 3 különböző szögből készült fényképet is csatolni szíveskedjen.

A pályázatok elbírálása: Mindkét kategóriából egy elő zsűri 5-5 fát választ ki, majd ha ez megtörtént a lakosság szavazatai döntenek arról, hogy melyek nyerhessék el a „Vas megye Fája 2019” címet.

A nyertes fához emléktábla kerül kihelyezésre.