Az első világháborút felidéző, emléket állító kulturális és tudományos programok, művészeti tevékenységek támogatása

A pályázati program célja, hogy az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító kulturális és tudományos programokat, művészeti tevékenységeket támogasson, így az első világháborúval kapcsolatos társadalmi emlékezet ébren tartásával hozzájáruljon a közös értékeken, történelmen és kultúrán alapuló európai identitás erősítéséhez.

Bővebben: Az első...

InnoMax Díj nonprofit és civil kategória

Az Invitech Megoldások Zrt. (Invitech Solutions), mint az Invitel Zrt. vállalati üzletágának jogutóda, 2017-ben nyolcadik alkalommal, megújult formában hirdeti meg az InnoMax pályázatot - a Magyar Adományozói Fórum (MAF) közreműködésével - az alábbi feltételekkel:

A pályázati felhívás célja
Az Invitech Solutions fontosnak tartja, hogy segítséget nyújtson azoknak a civil és nonprofit szervezeteknek, amelyek saját, információtechnológiai eszközöket felhasználó, innovatív fejlesztési projektjeikhez, újításaikhoz keresnek támogatót az alábbi témakörökben:

Bővebben: InnoMax Díj...

KÖSZ! Program 2017

Az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben pályázatot hirdetett a magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények mint lehetséges fogadószervezetek számára azzal a céllal, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-13. évfolyamos diákjai számára. 

Bővebben: KÖSZ!...

Honvédelem érdekében tevékenykedő civil szervezetek pályázati támogatása

A pályázat célja a honvédelmi eszmét, valamint a katonai hivatást népszerűsítő közéleti rendezvények, programok támogatása.
 

A támogatható tevékenységek

A hazafias honvédelmi neveléssel, a katonai történelmi-történeti hagyományokkal kapcsolatos, valamint a honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítését szolgáló rendezvények, rendezvénysorozat szervezése, lebonyolítása.

A pályázat benyújtásának határideje

Támogatható civil szervezetek alapcél szerinti tevékenységi besorolása: kultúra


Benyújtási határidő: 2017. november 07. 23:59

bővebben: kormany.hu

forrás:nonprofit.hu

Bővebben: Honvédelem...

Az NKA pályázata népművészeti projektek támogatására

 

Pályázatot hirdet a népművészet 2018. évi szakmai tevékenységének támogatására az NKA Népművészet Kollégiuma.

A Nemzeti Kulturális Alap Népművészet Kollégiuma pályázatot hirdet a 2018. március 1. és augusztus 31. közötti időszakra a népművészet 2018. évi szakmai tevékenységének támogatására.

Bővebben: Az NKA...