Az Év Vas Megyei Önkéntese 2017”

1

Az Önkéntesség Világnapjához kapcsolódóan 2017 december 5-én, a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, együttműködésben az Új Nemzedék Szombathely Közösségi Térrel, valamint a Vas Megyei Civil Információs Centrummal hagyományteremtő szándékkal szervezte

Bővebben...

Kilencedik alkalommal adták át az Önkéntességért Díjakat

Kilencedik alkalommal adták át az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjakat. Az eseménynek a Goldberger Textilipari Gyűjtemény adott otthont. Az est során kiosztásra kerültek az idei Önkéntességért Díjak. A különböző kategóriákban az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait és önkénteseit díjazták.

Bővebben...

AZ ÉV VAS MEGYEI ÖNKÉNTESE FELHÍVÁS

FELHÍVÁS – „AZ ÉV VAS MEGYEI ÖNKÉNTESE 2017”

A Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház 2017. december 5-én, az Önkéntesség Világnapja alkalmából díjakat kíván átadni a megyében kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző személyek elismerésére.

Bővebben...

Megtévesztő megkeresések a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatban

Több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint civil szervezetek megtévesztő megkereséseket kaptak különböző gazdasági társaságoktól. E társaságok azt ajánlották, hogy ellenszolgáltatás fejében törvényességi és gazdasági szempontból átvizsgálják, javítják a civil szervezetek beszámolóit.


Ezáltal megelőzhetik az esetleges retorziókat.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatban az OBH feladata kizárólag azok nyilvántartása és közzététele. Az OBH tartalmában, érdemében nem vizsgálja a beszámolókat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ilyen vizsgálatokra ugyanis nincs hatásköre. 
 
Kérjük, ha ilyen tartalmú megkeresést kapnak, azt utasítsák el, illetve haladéktalanul jelezzék az illetékes törvényszéknek, vagy a nyomozóhatóságnak.
 

VÁLTOZÁS A SZERVEZETEK NYILVÁNTARTÁSI ADATAIRÓL SZÓLÓ KIVONATOK IGÉNYLÉSÉBEN

2017. november 2. napjától az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény (ltv.) 37.§ (3) bekezdése által felhívott IV. melléklet 1. alapján a SZOMBATHELYI TÖRVÉNYSZÉK CSAK 100 FT/OLDAL OKMÁNYBÉLYEG ELLENÉBEN ÁLLÍTHATJA KI a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek (EGYESÜLET, ALAPÍTVÁNY) vonatkozásában a szervezetek nyilvántartási adatairól szóló kivonatokat, illetve másolatokat.

felkiáltójel

Bővebben...

További cikkek...

  1. Teszedd!akció 2017-ben is