Egészségügyi Szűrőbusz – közösségi pályázat

A pályázat célja:
A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatja az egészségmegőrzésre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósulását, és ennek keretében fontosnak tartja felhívni a lakosság figyelmét a megelőzésre, így a preventív szűrések jelentőségére.

A pályázat témája:
A betegségmegelőzés érdekében alapítványunk szűrőbusszal történő kitelepülés formájában ingyenes lakossági szűrések igénybevételére biztosít lehetőséget Magyarország területén. A következő szűrővizsgálatokat biztosítjuk: szemészet, bőrgyógyászat, vércukorszint-mérés, vérnyomásmérés, koleszterinszint-mérés, testzsír-százalék mérés, háziorvosi tanácsadás.

Kik pályázhatnak?
Fesztiválszervezők, civil szervezetek, önkormányzatok, akik nyilvános lakossági rendezvényt szerveznek. Elsősorban olyan rendezvények jelentkezését várjuk, melyek témája és fő üzenete az egészség megőrzése, valamint az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás. A rendezvényen részt vevők, látogatók száma várhatóan minimum 1000 fő.

A szűrések időpontja:
A szűrőbuszt a 2018. április 15. és október 31. közötti időszakban, hétvégi dátumokon lehet igényelni. Szerződött partnerünk a szűréseket 9 és 17 óra között végzi.

A pályázat benyújtásának határideje: folyamatos

Forrás és bővebben: alapitvany.generali.hu